donderdag 8 maart 2012

vzw WAI-NOT

Algemeen

WAI-NOT is een initiatief dat internet toegankelijk wil maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom ontwikkelde WAI-NOT voor hen een aangepaste website: www.wai-not.be.





Meer info: website met info; website voor gebruikers


Digitale week 2012


WAI-NOT wil voor mensen met een mentale beperking de digitale kloof overbruggen. Daarvoor ontwikkelde WAI-NOT een vrij toegankelijke website met verschillende modules, die zoveel mogelijk aansluiten op de wensen en noden voor de doelgroep. De site is afgeschermd van het wereldwijde web, wat het mogelijk maakt om veilig en zelfstandig te surfen op het internet. De inhoud en de ondersteuning is aangepast voor 3 niveaus van verstandelijke beperking: ernstig, matig en licht Het hele WAI-NOT gebeuren is er voor begeleiders en organisaties die mensen met een verstandelijke beperking omkaderen, ondersteunen, begeleiden en opleiden: leerkrachten, opvoeders, orthopedagogen, scholen, MPI’s, dagcentra, trainingscentra, ….

WAI-NOT is er voor iedereen die interesse heeft in de problematiek van toegankelijk internet voor mensen met een verstandelijke beperking : overheidsorganisaties, ICT bedrijven, …… In de activiteit tijdens de Digitale Week laten we je graag van dichtbij kennis maken met WAI-NOT. We leren je hoe je je leerlingen kan registreren, hoe je groepen aanmaakt, hoe je voor je school of organisatie een eigen lokale site kan aanmaken, we maken je vertrouwd met het leerlingvolgsysteem binnen WAI-NOT, hoe je een chatkamer kan aanmaken en nog veel meer! Deelnemers gaan actief aan de slag aan de computer!



Contactpersoon

Tanja Maes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten