woensdag 22 februari 2012

Link in de kabel

Algemeen

Link in de Kabel wil ICT gebruiken als hefboom naar maatschappelijke vooruitgang. We zijn ervan overtuigd dat we jongeren meer kansen kunnen geven via ICT-trainingen. Dit houdt in dat we ons niet enkel richten tot ICT-kennis. Integendeel, ICT is een middel om te werken rond attitudes, zelfbeeld, vaardigheden, toekomstbeeld, …




Om deze missie te verwezenlijken, zorgen we ervoor dat:

- in alle leefgroepen, jeugdhuizen, buurtwerkingen, ... waar kansarme jongeren komen, een computer aanwezig is zodat alle jongeren de kans krijgen om met dit medium kennis te maken.

- de computers zo goed mogelijk werken en de problemen zo snel mogelijk opgelost worden met een zo’n klein mogelijk budget.

- er begeleiding is, zowel voor de jongeren als voor de begeleiders.

Enkele concrete activiteiten:
- vrije computermomenten in het eigen openleercentrum
- aanbod educatieve en ontspanningsactiviteiten in het eigen openleercentrum
- externe coaching bij mpc Terbank, OKAN en kinderwerking Fabota
- ontwikkelen van tools om aan de slag te gaan rond mediawijsheid (www.diginatives.be)

Link in e kabel beschikt over 12 pc's.

Meer info: website


Digitale week 2012


Tijdens de digitale week is het de bedoeling om ons open computerleercentrum in de kijker te zetten. Dit gaan we doen door middel van een aantal toffe activiteiten. Naast de jongeren die hier reeds komen, willen we ook een breder publiek bereiken (jongeren uit de buurt die het centrum nog niet kennen, okan leerlingen, … . ). Het thema ‘wordt een multimedia held’ zal de rode draad vormen doorheen de ganse week. Het centrum zal van maandag tot donderdag elke dag geopend zijn van 16 tot 19u en woensdag van 13 tot 19 u. Tijdens deze momenten is het centrum vrij toegankelijk voor alle jongeren, maar zullen er ook activiteiten aangeboden worden. Er zullen zowel educatieve, creatieve als ontspannende activiteiten aangeboden worden. Doorheen de ganse week zal er ook een wedstrijd lopen, waarbij de winnaar op het einde van de week een mooie prijs wint. We gaan zoveel mogelijk jongeren uit onze partnerorganisaties proberen in ons OCLC te krijgen (OKAN, Terbank Attractief, Tube, Fabota, …).
Tijdens de Digitale week van 2012 plant Link in de kabel tevens volgende activiteiten:
  • Gaming event (samen met de Bib Leuven)
  • Wedstrijd
  • M@ffiosi
  • ...

Meer info volgt

Contactpersoon

Yannick Borocz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten